Mancare de fasole pastai

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 21 Mai 2013 | 17404 vizualizari

 

Ador mancarica de fasole pastai!! A iesit o minunatie! Cu usturoi verde...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole pastai;
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 5 fire usturoi verde;
  • 1 catel usturoi uscat (mare);
  • 1 cutie cu rosii taiate in suc propriu;
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • putin ulei;
  • marar verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole pastai:

Inlaturam capetele de la fasole si le rupem  apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam.

Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc mic maxim 10 minute.

Le scurgem de apa in care au fiert.

Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul tocat marunt. Calim putin legumele, apoi adaugam fasolea oparita anterior, acoperim totul cu aproximativ 1 l apa si lasam pana incepe sa fiarba.

Adaugam rosiile din conserva cu tot cu zeama, pasta de ardei rosu, cimbrul, piperul, sarea si miscam usor vasul astfel incat sa se amestece totul dar fara sa trebuiasca sa folosim o lingura - ca sa nu rupem (sfaramam) fasolea -.

Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt, mai lasam inca 5 minute si inainte de a opri focul, adaugam catelul de usturoi zdrobit si tocat marunt.

Presaram marar, punem la racit si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2013, 17:38

Hmmmm ,,,, parca as manca si eu!

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 18:33

Fetelor...multumesc!

Rocsi 1

21.05.2013, 19:18

Imi placeeee.Vreau o portie

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastai de fasole cu susan